Dobryj vecher
Oftewel goede avond!
Alhoewel het in Nederland nog middag is (St. Petersburg = +2), wilde ik (Rolf) jullie deze russische les niet onthouden. Ondanks dat we niet het idee hebben jullie constant te moeten vermoeien met onze belevenissen (of is het jaloers maken?), zal ik toch even een korte eerste update typen.
We zijn gisteren om 11.15 dan eindelijk op het vliegtuig gestapt. Kudo's voor Air Berlin, prima vlucht met veel beenruimte en zowaar eten en tv aan boord. Een hoop service voor 45e pp!Na 2,5 uur zijn we geland in Rusland.Onderweg hebben we in ons beste syrillisch geprobeerd in te vullen wie ons uitgenodigd heeft om hier te komen. Ondanks dat we beiden nauwelijks een letter kunnen lezen hier, is dat blijkbaar gelukt...
Jorieke heeft vervolgens haar cv kunnen uitbreiden met een korte functie als conductrice. Iedereen die wel eens in bijvoorbeeld Turkije is geweest kent het systeem: van achteruit in het busje wordt geld door gegeven en vermeldt voor hoeveel personen men wil betalen. Aangezien Jorieke die enige was die stond, was zij het logische doorgeefluik. Op advies van onze eerste russische vrienden zijn we bij de eerste halte met een metro uitgestapt, terwijl het busje ons naar onze eindbestemming had kunnen brengen. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat de meneer in kwestie het niet echt wist, maar wij toch maar zijn advies hadden opgevolgd. Een voordeel is dat we de metro gelijk hebben leren kennen..
Na kort te zijn bijgekomen in ons hostel, zijn we vervolgens gaan wandelen door de stad. We zitten heerlijk centraal en kunnen dus lopend een heel eind komen. Maar wat is deze stad groot! En heel indrukwekkend en over het algemeen mooi. We zijn vervolgens lekker ergens gaan eten en hebben 's avonds heerlijk geslapen op onze houten plank, wat zeg ik: bed.
Vandaag hebben we allereerst de tickets voor de trein naar Moskou van morgenavond geregeld. Na een kwartier in de rij te hebben gestaan kwamen we er achter dat het loket waar wij stonden om 13.00 uur i.v.m. lunchpauze dicht zou gaan. Ondertussen was dezelfde dame nog steeds bezig tickets te regelen en stonden er nog 6 mensen voor ons. Wonderbaarlijk genoeg waren wij de laatsten die nog tickets mochten kopen.
Na een kleine break in het hostel (en het gebruikelijke russische pilsje) gaan we straks maar weer op pad. We hebben het goed naar onze zin!
Tot horens,
Rolf en Joriek
Jaaaaaaa goed en wel aangekomen op bestemming nummer 1. Je mag inderdaad van jaloersheid spreken rolf! Maar gezonde jaloersheid nog wel..;).
Have fun!
xx
mooie foto's, vooral dat meiske op haar leuke kussensloop.
ik vroeg aan marieke of je al weg was ja ze ze. ik denk dan maar even kijken niet en zo te zien gaadt het wel goed .veel reis plezier en hoor nog wel eens weer
Ahh het is begonnen :)! Wat een mooie foto's al.. En die van Jo met d'r kussen is tot nu toe ook nog mijn favoriet! Geniet ervan, xx
Hey!
Zit hier met Kim en David So you think you can dance te kijken... Ze gaan naar Moskou! In combinatie met jullie heerlijke eerste kiekjes kriebelt het in het zesdubbelste kwadraat < RUSLAND WE KOMEN ERAN!!!!
Haaha en ik ga mee als aupair voor Daan maar dat weten ze nog niet.
Nou schatten genieten en een dikke zoen!!!
Sabine
Een start van een geweldige reis.
Super veel plezier samen. Geniet ervan!
xx